Επικοινωνία

Δ/νση: Σωκράτους 24, 151 27 Μελίσσια -- Τηλέφωνο: 2108048669 -- e-mail: mail@4dim-meliss.att.sch.gr

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

               
    Φίλοι γονείς, αγαπητά μου παιδιά.

   Είναι βέβαιο πως έρχονται στιγμές στη ζωή σου, που νιώθεις πως οι λέξεις διαθέτουν πολύ μικρό όγκο, προκειμένου να εκφράσουν με ακρίβεια την ψυχική σου κατάσταση. Χείμαρρος, ποτάμι ορμητικό τα συναισθήματα που σε κατακλύζουν- φοβάσαι μήπως πνιγείς μέσα τους.
   Το νιώθω κάθε φορά που προλογίζω την εορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973, ήταν η κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση και ουσιαστικά προανήγγειλε την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών, η οποία από τις 21 Απριλίου 1967 είχε επιβάλει καθεστώς στυγνής δικτατορίας στη χώρα.
   Δεν ξεχνώ ποτέ την ηρωική εξέγερση του ελληνικού λαού, απέναντι στο στρατιωτικό καθεστώς της Ελλάδος, που με αιχμή του δόρατος τη νεολαία ξεσηκώθηκε , απαιτώντας τα αυτονόητα: « Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία».
  Όλη η Αθήνα συγκλονίζεται από τον παλμό των φοιτητών, καθώς ακούει τα ενθουσιώδη, αλλά και συγκλονιστικά μηνύματα του πρόχειρου ραδιοφωνικού σταθμού, που έχουν εγκαταστήσει οι φοιτητές από την πρώτη ημέρα της κατάληψης του Πολυτεχνείου.
  Πέρασαν 46 χρόνια από τότε και το πρωινό της 15ης Νοεμβρίου 2019, στην ευρύχωρη αίθουσα των πολλαπλών χρήσεων, η σχολική κοινότητα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων ξαναθυμήθηκε τα όσα έλαβαν χώρα τότε.
   Φρόντισαν γι αυτό οι μαθητές των τμημάτων της Δ` τάξεως, μαζί με τους ξεχωριστούς συναδέλφους, Καραβέζη – Καραβεζύρογλου Αλεξάνδρα, Μάμαλου Αλκμήνη και Ξυπόλυτο Ευάγγελο. Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές μας για την εξαιρετική απόδοση των ρόλων που τους είχαν ανατεθεί.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ