Επικοινωνία

Δ/νση: Σωκράτους 24, 151 27 Μελίσσια -- Τηλέφωνο: 2108048669 -- e-mail: mail@4dim-meliss.att.sch.gr

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Οι μαθητές της Δ2 τάξης δημιουργούν ένα Ψηφιακό Μουσείο Λαϊκής Τέχνης

 

Ψηφιακό Μουσείο Λαϊκής Τέχνης από τα παιδιά και τη δασκάλα του Δ2΄
 
 Στο διαδικτυακό μας μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος, ως κομμάτι του πολιτισμού μας, επεξεργαστήκαμε την παράδοσή μας, μέρος της οποίας αποτελεί η λαϊκή μας τέχνη. 
Έτσι μιλήσαμε για τους θησαυρούς της λαϊκής σοφίας και επιδεξιότητας, αλλά δείξαμε και έργα λαϊκής τέχνης που αναδύουν το άρωμα μιας μακρινής εποχής, και δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο, γιατί είναι γεμάτα συναισθήματα, πόνο, κόπο, χαρά μα πάνω απ' όλα αγάπη! 
Ρώτησα τα παιδιά αν έχουν ξαναδεί ή αν έχουν παρόμοια αντικείμενα στο σπίτι τους. Κάποια είπαν ναι, κάποια όχι και κάποια είπαν ότι έχουν δει στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς. Πώς όμως να μας τα δείξουν; Αν ήμασταν στο σχολείο θα μπορούσαμε να τα εκθέσουμε στην τάξη. Τώρα όμως;
 Έτσι λοιπόν γεννήθηκε η ιδέα του ψηφιακού μουσείου! Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση αυτό που ακολούθησε! Έτσι άνοιξαν σεντούκια και μπαούλα! Έτσι ψάχτηκαν ντουλάπες! Έτσι επιστρατεύτηκαν παππούδες και γιαγιάδες, θείοι και θείες με κινητά και φωτογραφικές μηχανές! Έτσι γέμισε το email μου με φωτογραφίες από ανεκτίμητα αντικείμενα λαϊκής τέχνης! Έτσι φτιάχτηκε το ψηφιακό μας μουσείο, ένα ανεκτίμητο απόκτημα, γιατί φανερώνει το ενδιαφέρον και την  αγάπη των παιδιών για δημιουργία, αλλά και την υποστήριξη και βοήθεια των γονιών τους στις δύσκολες μέρες που ζούμε!
 Είναι πραγματικά πολύ συγκινητική αυτή η ανταπόκριση και πολύ ελπιδοφόρο το μήνυμα όλης αυτής της προσπάθειας! Μια μικρή σταγόνα πολιτισμού στις ψυχές των παιδιών μας που θέλουμε πολύ να την κρατήσουμε και να τη μοιραστούμε!
 
Η εκπαιδευτικός της Δ΄2 τάξης

                                                                                                                                  Χριστίνα Μουρίκη

Μπορείτε να δείτε το ψηφιακό  μας μουσείο Λαϊκής  Τέχνης εδώ