Επικοινωνία

Δ/νση: Σωκράτους 24, 151 27 Μελίσσια -- Τηλέφωνο: 2108048669 -- e-mail: mail@4dim-meliss.att.sch.gr

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Ο ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΛΕΝΕΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ!

Δράση στο μάθημα της θεατρικής αγωγής.

Εκπαιδευτικός : Ηλέκτρα Μήτσουρα- Θεατρολόγος

Στο σχολείο μας, όπως και παντού, όλοι προσέχουμε και προσέχουν ώστε να πλένουμε τα χέρια μας σωστά.

Αφορμή για την δράση μας ήταν το βίντεο του Ιρανού καλλιτέχνη Danial Kheirikhah όπου με αστείο και λεπτομερή όμως τρόπο, παρουσιάζει όλες τις κινήσεις του σωστού πλυσίματος των χεριών υπό τους ήχους κλασσικής μουσικής!

Τα παιδιά λοιπόν στις τάξεις Γ΄ και Δ΄ του σχολείου μας  διάλεξαν ένα τραγούδι, παρουσίασαν τις ίδιες κινήσεις υπό τους ήχους ραπ, κλασσικής, ελληνικής και ξένης μουσικής έκαναν μούτες (όπως στο Θέατρο λέμε τις γκριμάτσες), διασκέδασαν και εδραίωσαν  την πρακτική  του σωστού πλυσίματος των χεριών.

Κατόπιν σχολιάσαμε πως όλο αυτό θα μπορούσε να είναι μία παράσταση του σχολείου μας και οι μαθητές ανέλαβαν να φτιάξουν μία πρόσκληση ή μία αφίσα ή το πρόγραμμα της παράστασής μας αυτής.

Περιηγήθηκαμε στην παράσταση Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ του Εθνικού Θεάτρου, είδαμε το πρόγραμμα της παράστασης, την αφίσα και με αφορμή αυτά φτιάξαμε τα δικά μας.

Το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Μάθετε λοιπόν κι εσείς ...ΝΑ ΠΛΕΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: κάποιοι μαθητές αυτοσχεδίασαν και έφτιαξαν τα παραπάνω (πρόσκληση, πρόγραμμα, αφίσα )με άλλο θέμα. Φυσικά και τους περιλάβαμε στην παρουσίαση μας!