Επικοινωνία

Δ/νση: Σωκράτους 24, 151 27 Μελίσσια -- Τηλέφωνο: 2108048669 -- e-mail: mail@4dim-meliss.att.sch.gr

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

21 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης


 

Η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 1981, για να διαδώσει και για να ισχυροποιήσει τα ιδανικά της ειρήνης και της μη βίας ανάμεσα στα έθνη. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ απευθύνει έκκληση να σταματήσουν οι εχθροπραξίες, ζητώντας εκεχειρία από όλες τις εμπόλεμες πλευρές.

Ηγέτες από τον κόσμο της πολιτικής, του ακτιβισμού, των επιχειρήσεων, του πολιτισμού και του αθλητισμού, ανανεώνουν κάθε χρόνο το ραντεβού τους για τις 21 Σεπτεμβρίου, με σκοπό να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης και να κινητοποιήσουν ένα παγκόσμιο κοινό στις συλλογικές προσπάθειες κατά της βίας.

Η πανδημία επιδείνωσε το κλίμα ανασφάλειας, αύξησε τις ανθρωπιστικές κρίσεις και έκανε ακόμη πιο επιτακτικό το αίτημα για ειρήνη.

Η οικοδόμηση της ειρήνης ωστόσο φαίνεται πως είναι μια μακρά διαδικασία. Όπως είχε δηλώσει και ο Μαχάτμα Γκάντι «Ο κόσμος θα γνωρίσει την ειρήνη τη μέρα που η δύναμη της αγάπης, θα υπερνικήσει την αγάπη της δύναμης».

Τη μέρα αυτή οι μαθητές της Πρώτης Δημοτικού του σχολείου μας έστειλαν το δικό τους μήνυμα. Ένα μήνυμα ΕΙΡΗΝΗΣ, προς όλους εμάς.... τους μεγάλους.

Ας αναλογιστούμε λοιπόν τις ευθύνες μας και ας προσπαθήσουμε να αφήσουμε έναν κόσμο ειρηνικό, να τους ανήκει.

Μπράβο παιδιά, για την εξαιρετική σας δουλειά!

Καλή αρχή στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων.

Οι δασκάλες της Α΄τάξης
 

Σιαβελή Ελένη

Παπακωνσταντίνου Μαρία