Επικοινωνία

Δ/νση: Σωκράτους 24, 151 27 Μελίσσια -- Τηλέφωνο: 2108048669 -- e-mail: mail@4dim-meliss.att.sch.gr

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Συμμετοχή του σχολείου μας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Make a wish Ελλάδος"

 Αγαπητοί γονείς,

 πλησιάζουν οι μέρες οι γιορτινές, οι μέρες της Αγάπης και της Χαράς, που όλοι μας προσμένουμε κάνοντας ευχές για Φως κι Ελπίδα στον κόσμο. Είναι αυτό το διάστημα που μπορούμε να δείξουμε έμπρακτα ότι πάντα σκεφτόμαστε τους άλλους γύρω μας και ειδικά όσους βρίσκονται σε αδυναμία ή περνάνε μια δυσκολία. Το Make a Wish Ελλάδος εκπληρώνει ευχές παιδιών 3-18 ετών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες. Το "Αστέρι της Ευχής" είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται σε όλα τα σχολεία με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ.2.1/ΜΓ/68152/126587/Δ7 κ΄Φ.14/118351/ΦΔ/125759/Δ1). 

Φέτος κλείνει 23 χρόνια που με τη δράση του έχει δώσει δύναμη σε εκατοντάδες παιδιά με σοβαρές ασθένειες. Όλα αυτά τα χρόνια, μαθητές/τριες από όλα τα σχολεία της χώρας προσφέρουν για την ίαση παιδικών ψυχών. Και το δικό μας σχολείο, φέτος, θα στείλει τις δικές του ευχές στα παιδιά του "Κάνε - Μια - Ευχή Ελλάδος" και θα τους δώσει τη δύναμη να συνεχίσουν τον δύσκολο δρόμο από την ασθένεια στη θεραπεία. 

Με κεντρικό μήνυμα "Κάθε αστέρι κρύβει αγάπη και ...ευχές!" οι μαθητές του σχολείου μας μπορούν να αποκτήσουν το δικό τους χάρτινο αστέρι με μία δωρεά των 2 ευρώ. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι μαθητές/τριες μας θα έχουν την ευκαιρία να "επικοινωνήσουν" με τα παιδιά της ευχής, να τους γράψουν μηνύματα αγάπης κι ελπίδας πάνω σε μια καρδιά. Οι καρδιές που θα μαζευτούν μπορούν να σταλούν πίσω στα παιδιά ευχής μέσω του Οργανισμού ή μπορούν οι μαθητές/τριες να τις χαρίσουν σε αγαπημένους τους ανθρώπους. Πρωταγωνιστές για φέτος, παιδιά ευχής είναι η Βασιλική 16 ετών και ο Γιάννης 6 ετών, που δηλώνουν τη σημασία της εκπλήρωσης της ευχής της δικής τους και όλων μας! 

Οι καρδιές για τις ευχές θα διατίθενται από το Γραφείο της Διεύθυνσης του Σχολείου μας και οι μαθητές που επιθυμούν μπορούν να τις προμηθεύονται από την κ. Ζέτα Ξένου.

 

Εκ της Διευθύνσεως