Επικοινωνία

Δ/νση: Σωκράτους 24, 151 27 Μελίσσια -- Τηλέφωνο: 2108048669 -- e-mail: mail@4dim-meliss.att.sch.gr

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Έναρξη μαθημάτων μετά τις διακοπές

 

Αγαπητοί γονείς καλή χρονιά, με υγεία για όλους!

 

Για την επαναλειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα 10/1/2022, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την καινούρια ΚΥΑ 6/1/2022, προβλέπονται τα εξής:

Μόνο για την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου 2022, δωρεάν τρία σελφ τεστ για ΟΛΟΥΣ τους μαθητές (εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους), τα οποία θα διενεργηθούν την Κυριακή 9/1, τη Δευτέρα 10/1 και την Πέμπτη 13/1/2022. Οι μαθητές/τριες θα φέρουν μαζί τους τη σχολική κάρτα εκτυπωμένη ή χειρόγραφη εφόσον έχουν δηλώσει το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr την επόμενη ημέρα από τη διενέργεια του τεστ. Aπό τις 17-1-2022 και εξής, θα διενεργούνται και από τους μη εμβολιασμένους και από τους εμβολιασμένους μαθητές δύο εβδομαδιαία σελφ τεστ (κάθε Δευτέρα και Πέμπτη) και θα έρχεται η σχολική κάρτα Τρίτη και Παρασκευή.

Οι δηλώσεις για πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού ράπιντ ή σελφ τεστ μαθητών θα υποβάλλονται άμεσα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr. Παρακαλούνται οι γονείς να διενεργούν έγκαιρα τα τεστ και να μην αμελούν την ενημέρωση της πλατφόρμας edupass.gov.gr με τα αποτελέσματα, καθώς η είσοδος των μαθητών/τριών θα απαγορεύεται στο σχολείο στην αντίθετη περίπτωση.

Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη επεκτείνεται ο έλεγχος  σε όλο το τμήμα. Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές του τμήματος θα κάνουν δωρεάν τεστ κάθε μέρα, για 5 ημέρες με την εξής σειρά: ΡΑΠΙΝΤ-ΣΕΛΦ-ΣΕΛΦ-ΣΕΛΦ-ΡΑΠΙΝΤ (5 τεστ σε 5 ημέρες). Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν συνολικά τρία σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

Αν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση  για 5 ημέρες τουλάχιστον. Η απομόνωση θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες (α) εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού – υποχωρούν, και (β) με αρνητικό σελφ τεστ. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό σελφ ή ράπιντ τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται.

Εάν εμβολιασμένοι μαθητές είναι στενές επαφές με κρούσμα εκτός σχολείου, προσέρχονται στο σχολείο κανονικά και κάνουν τρία σελφ τεστ τις ημέρες 0-1, 3 και 5-7. Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές παραμένουν σε απομόνωση για 5 ημέρες, και διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα μετά την έκθεση.

Οι ανεμβολίαστοι μαθητές που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου τριμήνου, έχουν το ίδιο καθεστώς με τους εμβολιασμένους μαθητές.

 Από τη Διεύθυνση