Επικοινωνία

Δ/νση: Σωκράτους 24, 151 27 Μελίσσια -- Τηλέφωνο: 2108048669 -- e-mail: mail@4dim-meliss.att.sch.gr

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

ΞΕΦΥΛΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Είναι βέβαιο πως ο μελετητής της ελληνικής ιστορίας, θα διαπιστώσει πως τούτος  ο λαός διαθέτει άπειρες σελίδας δόξας και ηρωισμού. Μια κορυφαία στιγμή της, είναι εκείνη της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Πέρασαν 78 χρόνια από τότε και σύσσωμος ο ελληνισμός τίμησε τους ήρωες του `40.

Ξεχωριστές ήταν οι εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στις αίθουσες του 4ου Δημοτικού Σχολείου  Μελισσίων. Πρωταγωνιστές οι μαθητές όλων των τμημάτων της σχολικής μας μονάδας. Έγινε για πρώτη φορά! Ήταν μια καινοτομία που υιοθέτησαν οι υπερδραστήριοι εκπαιδευτικοί μας. Να πραγματοποιηθεί, δηλαδή, ο εορτασμός της εθνικής επετείου κατά τμήμα .Και πράγματι εστέφθη με απόλυτη επιτυχία. 

Τα άριστα επιλεγμένα κείμενα ,καθώς και τα θεατρικά δρώμενα, απέδωσαν με ξεχωριστό τρόπο οι μαθητές μας, μεταφέροντας στους γονείς εικόνες της ζοφερής εκείνης περιόδου. Διάχυτος ήταν ο ενθουσιασμός και τα χαμόγελα από τους μικρούς πρωταγωνιστές, καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία  να λάβουν μέρος από νωρίς στις εθνικές επετείους. Είναι βέβαιο  πως το μήνυμα του  «ΟΧΙ» σημάδεψε τις άδολες παιδικές ψυχές  και εμείς οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε πολύ καλά πως η παιδική ψυχή είναι σαν το υγρό τσιμέντο. Ό,τι ακουμπήσει επάνω του αφήνει ίχνη.
      Εντυπωσιακή, επίσης, ήταν η παρέλαση των τμημάτων του Σχολείου μας, που σε άψογους σχηματισμούς διέσχισαν το προκαθορισμένο τμήμα, στον κεντρικό δρόμο των Μελισσίων, αποσπώντας το ζωηρό χειροκρότημα των πολιτών.   


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ