Επικοινωνία

Δ/νση: Σωκράτους 24, 151 27 Μελίσσια -- Τηλέφωνο: 2108048669 -- e-mail: mail@4dim-meliss.att.sch.gr

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

                                             
     Εκείνος ήλθε στη γη! Γεννήθηκε σε μια ταπεινή σπηλιά εκείνη την παγερή νύχτα του Δεκεμβρίου, ενώ θα μπορούσε να γεννηθεί σ` ένα πλούσιο παλάτι και ζεστό, για να γίνει ο  ίδιος το ζωντανό παράδειγμα της ταπεινοφροσύνης και της απλότητας . Για να διδάξει ότι οι αξίες δεν βρίσκονται στα πλούτη και στην πολυτέλεια, ούτε στους τίτλους και τις θέσεις. Οι αξίες βρίσκονται στην ψυχή.
     Ανεκπλήρωτα όνειρα, μετέωρες επιθυμίες, εναγώνια κενά έρχεται  να τα ανατρέψει το άγγελμα της θείας γεννήσεως. Εκείνος κατέστησε σαφές πως δε χρειάζεται να είμαστε εξαιρετικές περιπτώσεις για να ζούμε ανθρώπινα και να ζουν και άλλοι μαζί μας. Αρκεί  να είμαστε ο εαυτός μας και να συμφιλιωθούμε με τις αδυναμίες μας. Να παραιτηθούμε από τις αυταπάτες των συμβάσεων, να σπάσουμε το φράγμα του εγώ και να πιστέψουμε στην ψυχική άνοιξη.
    Η διαβεβαίωση ότι ο Θεός «αγάπη εστί», μας παρηγορεί  και μας απελευθερώνει από το φόβο του άλλου, του  διαφορετικού, του αγνώστου, των εξελίξεων της ανθρωπότητας  που συχνά προοιωνίζονται απειλητικές.

     Αυτές τις άγιες ημέρες ας αναλογιστούμε προσεκτικότερα τον πυρήνα της εορτής των Χριστουγέννων. Ότι δηλαδή με τον ερχομό Του στον κόσμο, ο Χριστός αποκάλυψε, ενσάρκωσε την αιώνιο αγάπη του Θεού. Χρέος όλων να εντείνουμε τις προσπάθειές μας  για να ρυθμίσουμε την καθημερινή στάση και συμπεριφορά μας σύμφωνα με αυτήν την αλήθεια.

     Το μεγαλείο της αγάπης υμνεί και ο μεγάλος παραμυθάς, Χανς  Κρίστιαν Άντερσεν, στο μαγικό παραμύθι ο Μολυβένιος στρατιώτης. Το «ανέβασαν» με ιδιαίτερη επιτυχία οι αεικίνητες δασκάλες της Β` τάξεως, Δημητρίου Λίζα και Ηλιοπούλου Μαρία, με τους μαθητές των δύο τμημάτων, στη σκηνή της αίθουσας  των πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας. Παράσταση που έφερε τη σφραγίδα της τελειότητας. Άλλωστε οι συγκεκριμένες δασκάλες έχουν δείξει  επανειλημμένα  δείγματα  και των εξαιρετικών θεατρικών  τους δυνατοτήτων.
Υπέροχα σκηνικά, μοναδικές ερμηνείες  από τους μαθητές, τέλεια  μουσική επένδυση, καθήλωσαν το πολυπληθές κοινό, που  ξαναθυμήθηκε  το παραμύθι των παιδικών τους χρόνων.
     Ζωηρά χειροκροτήματα κάλυψαν το τέλος της παράστασης, επιβραβεύοντας  έτσι τις προσπάθειες των μαθητών και των συντελεστών της παράστασης.
      Συγχαρητήρια  στα παιδιά μας και τις δασκάλες  τους  για την εξαιρετική βραδιά που μας χάρισαν. Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω από καρδιάς την δραστήρια  εκπαιδευτικό της θεατρικής αγωγής, Μήτσουρα Ηλέκτρα, και τον προικισμένο μουσικό μας, Ξυπόλυτο Ευάγγελο, για την συμβολή τους στην  θαυμάσια παράσταση.
     Περίσσεψαν οι ευχές εκείνο το χειμωνιάτικο βράδυ μεταξύ των γονέων. Ευχές για καλά Χριστούγεννα και για τον καινούργιο χρόνο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε  στο νέο έτος που  καταφθάνει. Είναι, βλέπετε,  το μέλλον του ανθρώπου που προσδοκά κάτι καλύτερο στη ζωή του.
     Και είναι βέβαιο πως από τις τρεις συνιστώσες του χρόνου, εκείνη που ασκεί τη μεγαλύτερη έλξη πάνω στη σκέψη μας, είναι το μέλλον. Ανάμεσα στο παρελθόν που  το βιώνουμε ως  αναγκαιότητα ή δώρο, το μέλλον αποτελεί το τμήμα εκείνο που ακόμα δεν έχει καταγραφεί. Η εμπιστοσύνη μας στο μέλλον στηρίζεται  στην ελπίδα  ότι  οι άνθρωποι θα πραγματοποιήσουν, όσα δεν κατάφεραν στο παρελθόν.
   
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ