Επικοινωνία

Δ/νση: Σωκράτους 24, 151 27 Μελίσσια -- Τηλέφωνο: 2108048669 -- e-mail: mail@4dim-meliss.att.sch.gr

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑ;






  Παιδάκια μου καλά,
  Πέρασε ήδη πάνω από μία εβδομάδα από την ημέρα που χωριστήκαμε έτσι ξαφνικά. Είμαι σίγουρη ότι εκείνη την ημέρα χαρήκατε λίγο(...;) που θα είχατε τοοόσο πολύ ελεύθερο χρόνο! Γιατί σίγουρα θα σκεφτήκατε ότι θα μπορούσατε να πάτε σινεμά, θέατρο, στις πλατείες, στις παιδι κές χαρές, σε πάρτυ, στους φίλους σας…, να κάνετε τόσα πράγματα χωρίς να έχετε τη φωνή της μαμάς: «Διάβασες; !!!»
  Όμως δυστυχώς γρήγορα καταλάβατε! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ! Γιατί; Γιατί, όπως το λέγαμε συνέχεια στην τάξη μας, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας, αλλά και τους γονείς μας, τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας, τα αγαπημένα μας και πολύτιμα πρόσωπα, αλλά και όλους τους ανθρώπους που ζουν γύρω μας! Τότε θα είμαστε άξιοι να λεγόμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!
  Για να προστατεύσουμε λοιπόν την υγεία τη δική μας, αλλά και των συνανθρώπων μας, δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε όλα όσα μας αρέσουν να κάνουμε έξω από το σπίτι μας, και ειδικά τώρα που μπαίνουμε στην πιο όμορφη εποχή του χρόνου, την άνοιξη!
  Στον πλανήτη γη, στην όμορφη Ελλάδα μας, την ομορφότερη εποχή του χρόνου, υπάρχει εκεί έξω ένας εχθρός που πρέπει να πολεμήσουμε. Να μην τον αφήσουμε να λυγίσει, όχι μόνο το σώμα μας, αλλά και την ψυχή και το μυαλό μας! Και όταν καταφέρουμε να τον νικήσουμε, και θα τα καταφέρουμε, να είμαστε καλύτεροι, πιο δυνατοί, πιο ανθρώπινοι, πιο σοφοί και με μεγαλύτερη αγάπη για τους γύρω μας. Να μάθουμε να εκτιμούμε τα πολύτιμα πράγματα που έχουμε στη ζωή μας: την υγεία μας, την ελευθερία μας, τη δουλειά μας, τους φίλους μας, την οικογένειά μας, το σχολείο μας, τους ανθρώπους που αγαπάμε κι αυτούς που μας αγαπούν και νοιάζονται για μας!!!

  Εύχομαι όσο το δυνατόν πιο σύντομα να τελειώσουν όλα αυτά και να ξαναβρεθούμε με όνειρα, ελπίδες και όρεξη για καλύτερες και δημιουργικότερες μέρες!!! Μέχρι τότε, καλά μου παιδάκια, να μην ξεχνάτε:



Ένα βιβλίο
είναι η καλύτερη συντροφιά
και φάρμακο καλό
για το μυαλό και την καρδιά…!

Σας νοιάζομαι πολύ και μου λείπετε!
Η δασκάλα σας
Χριστίνα Μουρίκη


  Υ.Γ Αυτές τις μέρες, δώστε και λίγη τροφή στο μυαλό σας. Δεν αγοράζεται στα σούπερ μάρκετ, αλλά υπάρχει στο δωμάτιό σας! Κάντε επαναλήψεις στα λεξιλόγια των ενοτήτων της γλώσσας, στην προπαίδεια (γίνετε ξεφτέρια) και στις προσθέσεις και αφαιρέσεις τριψήφιων και τετραψήφιων αριθμών.(Μία ώρα την ημέρα είναι αρκετή.)  Φτιάξτε το δικό σας βιβλίο ιστορίας, ζωγραφίζοντας με τη φαντασίας σας σε ένα μπλοκ και βάζοντας λεζάντες, εικόνες από τα κεφάλαια που διδαχτήκαμε. Επίσης η κυρία Μαρία Ηλιοπούλου, δασκάλα του σχολείου μας, έχει δώσει πολλές ιδέες και συμβουλές για δημιουργικές ασχολίες στο σπίτι.