Επικοινωνία

Δ/νση: Σωκράτους 24, 151 27 Μελίσσια -- Τηλέφωνο: 2108048669 -- e-mail: mail@4dim-meliss.att.sch.gr

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Στα χνάρια του μελιού - Σεμινάριο μελισσοκομίας στη Δ΄ τάξη

Στα πλαίσια του μαθήματος Μελέτη Περιβάλλοντος, πλήρως εναρμονισμένο και με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, η Δ΄ τάξη παρακολούθησε σεμινάριο Μελισσοκομίας.

Το σεμινάριο Μελισσοκομίας πραγματοποιήθηκε από εκπαιδευτικό του σχολείου μας και πιο συγκεκριμένα τον κ. Άγγελο Κόκκορη, ο οποίος μας ταξίδεψε στον φανταστικό κόσμο της κοινωνίας των μελισσών και μοιράστηκε μαζί μας την αγάπη του και τις γνώσεις που κατέχει για τη μελισσοκομία. 


 


Παρουσιάστηκε ο ανάλογος εξοπλισμός, ο οποίος είναι απαραίτητος για την συστηματική μελισσοκομία (κυψέλη, πλαίσια, κηρήθρες με μέλι και χωρίς, καπνιστήριο και άλλα). 


 Στο τέλος της παρουσίασης μοιράστηκε αναμνηστικό μέλι στα παιδιά όπου συμμετείχαν ενεργά με το ενδιαφέρον και τις ερωτήσεις που υπέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης.

Στόχος του μαθήματος-σεμιναρίου ήταν να αναδείξει, να ευαισθητοποιήσει, να γνωρίσει καθώς και να βοηθήσει τους μαθητές μας να κατανοήσουν την πολυπλοκότητα, την αρμονία καθώς και την σημαντικότητα που διέπουν την διαδικασία της μελισσοκομίας.

 

Ο θαυμαστός κόσμος των μελισσών αξίζει την προσοχή , την αγάπη και την προστασία μας . Ας μην ξεχνάμε, πως η μέλισσα καθώς και τα προϊόντα αυτής είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον πολιτισμό καθώς και την εξέλιξη αυτού στην χώρα μας.      

        

                                                          Η δασκάλα της Δ1 τάξης

                                                           Μαίρη Γενιτσαριώτη