Επικοινωνία

Δ/νση: Σωκράτους 24, 151 27 Μελίσσια -- Τηλέφωνο: 2108048669 -- e-mail: mail@4dim-meliss.att.sch.gr

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΩ

 " Ένα γράμμα για σένα"

   Στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας και συγκεκριμένα του κεφαλαίου  " Ένα γράμμα για την Ιωάννα", οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ 1 τάξης του 4ου Δ.Σ. Μελισσίων προχώρησαν σε μία βιωματική δράση με τίτλο " Αλληλογραφώ". Πιο αναλυτικά, τα παιδιά έγραψαν όλα από ένα γράμμα  με παραλήπτες τα παιδιά της Α΄ τάξης του 2ου Δ.Σ. Πάργας. 
   Η δράση αυτή είχε ως στόχο να μάθουν τα παιδιά με βιωματικό τρόπο  τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν ένα γράμμα , όπως επίσης και την αλληλεπίδραση με άλλα παιδιά ίδιας ηλικίας με αυτά. Επιπλέον, μέσω της αλληλογραφίας έρχονται σε επαφή με τον παλιό - παραδοσιακό τρόπο επικοινωνίας ,ενώ παράλληλα μαθαίνουν να κοινωνικοποιούνται μέσω αυτής.
   Με αφορμή το κεφάλαιο " Η Μετακόμιση", η δράση συνεχίστηκε με διαφορετικό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά , όταν ειδοποιήθηκαν από τον κ. διευθυντή μας, ότι είχε φτάσει ο ταχυδρόμος, με τα γράμματα που περιμέναμε από το 2ο Δ.Σ. Πάργας , κατεβήκαμε όλοι να παραλάβουμε τον φάκελο γεμάτοι ανυπομονησία και χαρά. Έπειτα, διαβάσαμε και επεξεργαστήκαμε τα αναγραφόμενα στοιχεία του φακέλου(διεύθυνση αποστολής και αποστολέα). Έτσι, αποφασίσαμε να βγούμε έξω από το σχολείο και να διαβάσουμε τις πινακίδες με τις αναγραφόμενες οδούς. Είδαμε την αρίθμηση που είχε ανοδική ή καθοδική πορεία. Μάθαμε ότι το σχολείο μας βρίσκεται στην οδό " Σωκράτους 24". Τέλος, ανεβήκαμε πάνω στην αίθουσα να διαβάσουμε με αγωνία τα γράμματα των μικρών μας φίλων. 
Παρατίθενται ενδεικτικά φωτογραφίες από τη δράση μας.

Η δασκάλα του Α΄ 1  κ. Βέτα Ζωσιμιάδη
Η δασκάλα παράλληλης στήριξης  κ. Ελευθερία Θεοχαροπούλου