Επικοινωνία

Δ/νση: Σωκράτους 24, 151 27 Μελίσσια -- Τηλέφωνο: 2108048669 -- e-mail: mail@4dim-meliss.att.sch.gr

Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

En Cardia

 

Μουσική εκδήλωση

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου το σχολείο μας πλημμύρισε από μουσική και χορό!  Μας επισκέφτηκε το συγκρότημα Encardia !

Οι Εncardia είναι ένα ελληνικό συγκρότημα που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια μέσα από την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Η  μουσική παράσταση είναι ειδικά σχεδιασμένη για  παιδιά. Στόχο έχει  να έρθουν οι νεαροί μαθητές σε επαφή με τα τραγούδια, το χορό αλλά και γενικά τον πολιτισμό και την ζωντανή παράδοση των Ελλήνων της Νότιας Ιταλίας. Ακόμα, να γνωρίσουν τα μουσικά όργανα των Encardia ( κιθάρα, μαντολίνο, βιολί, παραδοσιακά ταμπορέλλα, κόντρα μπάσο, καστανιέτες, νταούλι ) αλλά και την υπέροχη γλώσσα των Ελληνοφώνων, τα Grico, μια γλώσσα που χάνεται σιγά σιγά ,αφού λίγοι ακόμα απέμειναν να τη μιλούν στις περιοχές του Ιταλικού Νότου.

Η tarantella pizzica στο τέλος κερδίζει  τα παιδιά, αφού μαθαίνουν τα βασικά βήματα και χορεύουν μαζί με τούς μουσικούς και τις χορεύτριες των Εncardia αυτόν το χορό , που είναι από τους αρχαιότερους της Μεσογείου.

Με την διδασκαλία της μουσικού μας Μαρίας Τσικούρα ,τα παιδιά είχαν διδαχθεί τραγούδια από την Κάτω Ιταλία, τα τραγούδησαν και χόρεψαν όλοι μαζί!