Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

                               
    Αγαπητά μου παιδιά,

    Τα Μελίσσια άρχισαν να κατοικούνται μαζικά κυρίως στην αυγή της δεκαετίας του 1980 και  στη δύση του 1990 άρχισε ο οικιστικός τους κορεσμός. Η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού  οδήγησε τις αρμόδιες υπηρεσίες  του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου, στην ίδρυση ενός  ακόμα  Σχολείου.
   Και τ` όνομα αυτού 4ο Δημοτικό Σχολείο  Μελισσίων.  Ιδρύθηκε και λειτούργησε από το σχολικό έτος 1984-1985  στους χώρους  του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Το έτος 1997- 1998 εγκαταστάθηκε στο νέο δικό του  σύγχρονο  διδακτήριο επί της οδού Σωκράτους 24.
   Κτισμένο στις παρυφές του πεντελικού βουνού,  σε μια γραφική γειτονιά της περιοχής της Αγίας Μαρίνας, στέκει μεγαλόπρεπο, με πολυάριθμες  ολοφώτεινες αίθουσες, ευρύχωρους διαδρόμους  και άνετο προαύλιο.
   Σήμερα φοιτούν 300 μαθητές και υπηρετούν 30 εκπαιδευτικοί. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία της Αττικής και με την αρωγή της σχολικής  επιτροπής του Δήμου Πεντέλης και του υπερδραστήριου  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, διαθέτει πλούσια εποπτικά μέσα, που διευκολύνουν το εκπαιδευτικό έργο.
   Παιδιά μου, καλή πρόοδο να έχετε!  Και μην ξεχνάτε πως το Δημοτικό Σχολείο, είναι φυτώριο ανησυχιών και μάρτυρας των πρώτων πτήσεων  του ανθρώπου.
                       
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Σχολικά έτη 2017-2020