Επικοινωνία

Δ/νση: Σωκράτους 24, 151 27 Μελίσσια -- Τηλέφωνο: 2108048669 -- e-mail: mail@4dim-meliss.att.sch.gr

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ΞΕΦΥΛΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ   Ως γνωστόν, παιδιά μου, η ελληνική ιστορία έχει άπειρες σελίδες δόξας και ηρωισμού. Ωστόσο, ο μελετητής της, θα σταθεί ιδιαίτερα στο κεφάλαιο της 25ης Μαρτίου του 1821.

   Όσο και περνούν τα χρόνια, η ημέρα αυτή, θα στέκεται πάντα σαν ένα φωτεινό ορόσημο, σαν ένα μαγικό αστέρι, για να μας δείχνει το δρόμο του εθνικού μας χρέους. Διπλό το μήνυμα της ημέρας αυτής. Πανανθρώπινο το ένα, εθνικό το άλλο.

   Το πρώτο είναι εκείνο του Δημιουργού για τη λύτρωση της ψυχής. Το σχέδιο της Θείας Οικονομίας συνεχίζεται με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που εορτάζει η Εκκλησία μας την ημέρα αυτή.

   Το δεύτερο μήνυμα είναι εκείνο της λύτρωσης της φυλής μας. Τετρακόσια περίπου χρόνια έμεινε σκλαβωμένο το ελληνικό έθνος στους Τούρκους. Πάτησαν τη γη μας, όχι όμως κι το φρόνημά μας. Οι Έλληνες ζυμωμένοι με τα χριστιανικά ιδεώδη, πίστεψαν πως μετά τη σταύρωση θα έλθει η ανάσταση. Μακρινό όνειρο φάνταζε η λευτεριά της πατρίδας μας εκείνα τα χρόνια. Όμως ήλθε η στιγμή που το όνειρο περνά από τη σφαίρα του ονείρου στο χώρο της πραγματικότητας.

   Με το δικό της ξεχωριστό τρόπο, όπως πάντα, η εκπαιδευτική  κοινότητα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων τίμησε τους ήρωες του 1821. Πρωταγωνιστές οι μαθητές της ΣΤ` τάξεως που προετοιμάζονταν μέρες, κάτω από τις οδηγίες των εξαιρετικών εκπαιδευτικών, Δημητρίου Λίζας, Ηλιοπούλου Μαρίας, Ζαφειρόπουλου Ορέστη, Λαμπρέτσα Δήμητρας και Κυριάκου Σωτήρη. Υποδειγματική ήταν η ερμηνεία των ρόλων από τους μαθητές μας που συγκίνησαν το πυκνό ακροατήριο.
Θύελλα χειροκροτημάτων κάλυψε το τέλος της εορταστικής εκδήλωσης, επιβραβεύοντας, έτσι, τις προσπάθειες των παιδιών.

   Εντυπωσιακή, επίσης, ήταν η παρέλαση των τμημάτων του Σχολείου μας, που σε άψογους σχηματισμούς διέσχισαν το προκαθορισμένο τμήμα, στο κεντρικό δρόμο της πόλης των Μελισσίων, και απέσπασαν το ζωηρό χειροκρότημα των πολιτών.

Παιδιά μου, και του χρόνου!

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ