Επικοινωνία

Δ/νση: Σωκράτους 24, 151 27 Μελίσσια -- Τηλέφωνο: 2108048669 -- e-mail: mail@4dim-meliss.att.sch.gr

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2018


Αναμφίβολα από τις πιο ωραίες πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, είναι η καθιέρωση της πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού . Από το Σεπτέμβριο του 2018, εναρμονίζει την 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με την Ευρωπαϊκή, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Φέτος το Υπουργείο, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα υιοθέτησης ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής των παιδιών, και στην προσπάθεια να παρακινήσει τους μαθητές να λάβουν μέρος σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας, υιοθέτησε το σύνθημα: «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ». Μάλιστα προτρέπει τους εκπαιδευτικούς να κινητοποιήσουν τους μαθητές σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις, καθώς πιστεύει πως: «Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης, θα οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών».

Ο σύλλογος διδασκόντων του Σχολείου μας εξουσιοδότησε τον ακούραστο γυμναστή της σχολικής μας μονάδας , Σωτήρη Κυριάκου, να προβεί στην αναζήτηση του κατάλληλου χώρου για να πραγματοποιηθούν οι αθλητικές δραστηριότητες. Και εκείνος επέλεξε τον καλύτερο. « Έκλεισε» το περίφημο Αθλητικό Κέντρο Γουδή. Ένα ξεχωριστό χώρο πνιγμένο στο πράσινο, με πολλά γήπεδα για όλες τις δραστηριότητες. Βρεθήκαμε εκεί στις 17 Οκτωβρίου του 2018. Βλέπετε διαδοχικές ήταν οι αναβολές εξ αιτίας των καιρικών φαινομένων. Ώσπου εκείνο το ηλιόλουστο πρωινό της 17ης Οκτωβρίου, βρεθήκαμε στο αθλητικό κέντρο.

Ακολούθησε μια αθλητική πανδαισία που διήρκησε πολλές ώρες, και έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να λάβουν μέρος σε όλες τις δραστηριότητες που εκπόνησαν οι γυμναστές του αθλητικού κέντρου.

Παιδιά μου, και του χρόνου!


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ