Επικοινωνία

Δ/νση: Σωκράτους 24, 151 27 Μελίσσια -- Τηλέφωνο: 2108048669 -- e-mail: mail@4dim-meliss.att.sch.gr

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ


Εκείνος ήλθε στη γη! Γεννήθηκε ως απλός άνθρωπος μέσα σε ένα φτωχό και ταπεινό σπήλαιο. Μπήκε, έτσι, αθόρυβα στο ρεύμα της Ιστορίας κι άλλαξε τη ροή της.

Η εορτή των Χριστουγέννων δεν είναι ένα κοινωνιολογικό φαινόμενο με καταναλωτικά χαρακτηριστικά, αλλά το πνεύμα που λειτουργεί ως προσδοκία των ανθρώπων, ως εκπλήρωση του θαύματος το οποίο αναβαθμίζει και αναγεννά την ανθρώπινη φύση.

Ο Θεάνθρωπος μίλησε γι αγάπη και προσφορά. Μάλιστα ο Ίδιος πραγματοποιεί το έργο της σωτηρίας της ανθρωπότητας πλησιάζοντας τον άνθρωπο ως πλησίον.

Εμφανίζεται ως πεινασμένος, διψασμένος, ξένος, γυμνός, άρρωστος, φυλακισμένος που χρειάζεται βοήθεια, φιλοξενία και συμπαράσταση. Και όποιος προσφέρει στο Χριστό τροφή, νερό, στέγη, βοήθεια, τότε ο ίδιος ο Χριστός γίνεται γι αυτόν τροφή, νερό, στέγη, βοήθεια και αιώνια ζωή.

Το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν άφησε ανεπηρέαστη τη σχολική μας μονάδα. Εξαιρετικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές με απλά υλικά, που δημιούργησαν οι μαθητές μας, υπό την καθοδήγηση του  καινοτόμου καθηγητή των Εικαστικών, κ. Σαπουνά Γεωργίου, στόλισαν τους χώρους του Σχολείου μας

Επιστέγασμα των δράσεων ήταν οι χριστουγεννιάτικες εορτές που πραγματοποιήθηκαν στη φιλόξενη αίθουσα των πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας, λίγες μέρες πριν κλείσουμε για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.

  Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τους μικρούς μαθητές. Διαπιστώσαμε όλοι μας πως και  γράμματα έμαθαν και θαύματα έκαναν τα τρομερά μωρά της Α` τάξεως του Σχολείου μας. Ωστόσο, για αυτά τα θαύματα, δε χρειάστηκε η έκτακτη επέμβαση του Δημιουργού. Αρκούσε η παρουσία των ακατάβλητων διδασκαλισσών, Δημητρίου Λίζας και Ηλιοπούλου Μαρίας, που με όπλα της την υπομονή, το χιούμορ και τη φαντασία, μεταμόρφωσαν τους μικρούς… οπαδούς τους.
    Τη σκυτάλη πήραν την άλλη μέρα οι … «παλιοί» μαθητές της … Β` τάξεως. Μας παρουσίασαν μια ιστορία βασισμένη στη λαϊκή φαντασία για την εμφάνιση των Καλικάντζαρων. Ώρες πολλές  αφιέρωσαν οι υπερδραστήριες δασκάλες των τμημάτων, για να «στήσουν» αυτό το υπέροχο μάθημα Θεατρικής Αγωγής.

Αναμφίβολα ήταν μια  παράσταση υψηλής αισθητικής, που έφερε τη σφραγίδα της Υποδιευθύντριας του Σχολείου μας, κ. Σιαβελή Ελένης και την καθοριστική συμβολή της αεικίνητης συναδέλφου κ. Τσιπλητάρη Μαρίας. Στην αρτιότητα της παράστασης συνέβαλαν οι εξαιρετικές καθηγήτριες της μουσικής, κ. Ζωγράφου Αγγελική και της θεατρικής αγωγής, κ. Παπαγιάννη Μελίνα.
 Από νωρίς, γονείς, παππούδες ένθεν κακείθεν, γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα και καταχειροκρότησαν τους μικρούς μας μαθητές, που ανταποκρίθηκαν με απόλυτη επιτυχία στους ρόλους που τους είχαν ανατεθεί. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά  μας, καθώς και στις ακούραστες δασκάλες τους  για τις υπέροχες  γιορτές.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ