Επικοινωνία

Δ/νση: Σωκράτους 24, 151 27 Μελίσσια -- Τηλέφωνο: 2108048669 -- e-mail: mail@4dim-meliss.att.sch.gr

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

ΕΝΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

   Βουρκωμένο ήταν  το απόγευμα της Τρίτης, 11 Ιουνίου 2019.  Σε πλήρη αρμονία  με τους μαθητές της ΣΤ` τάξης του Σχολείου μας, που ήλθαν στη φιλόξενη αίθουσα των πολλαπλών χρήσεων της σχολικής μας μονάδας,  συναισθηματικά φορτισμένοι για την γιορτή της αποφοίτησης.
  Ποτάμι τα δάκρυα  που κυλούσαν στα τρυφερά μαγουλά τους… Παιδιά μου, θα `θελα  πολύ να είχαν φωνή τα δάκρυά σας, να μου έλεγαν, όσα οι λέξεις είναι ανήμπορες να πουν για τούτες τις ώρες του αποχωρισμού.
   Αναρωτιέμαι, ωστόσο, πότε φτάσατε στην έκτη τάξη; Πως πέρασαν τόσα χρόνια; Τούτη ακριβώς τη στιγμή κατανοώ απόλυτα την άποψη, που διατύπωσε κάποτε ο στοχαστής, πως οι ημέρες φτερουγίζουν, οι εβδομάδες πετούν, τα χρόνια φεύγουν …
  Μπροστά σας ανοίγονται καινούργιοι ορίζοντες και σίγουρα τους αντιμετωπίζετε με δέος, με ένα άγγιγμα πόνου για κάποιους  αποχωρισμούς.
   Μην ξεχάσετε ποτέ τα όμορφα χρόνια που ζήσατε σε αυτό εδώ το απάνεμο λιμάνι, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων.Τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής σας. Να θυμάστε με ευγνωμοσύνη αυτούς που σας στάθηκαν, που σας έμαθαν γράμματα, που σας συμβούλευσαν, που στάθηκαν κοντά σας, τους δασκάλου σας.
   Μικροί μου φίλοι, φεύγοντας από εδώ να θυμάστε, πως στο διάβα μας από τη ζωή, κάθε βήμα σημαίνει και μια επιλογή. Και είναι πολύ όμορφο που μπορούμε να διαλέγουμε τον τρόπο με τον οποίο θέλουμε να ζήσουμε. Αρκεί να πλουταίνουμε και να γαληνεύουμε μέσα από τα χαμόγελα και τα δάκρυα…
   Ωραιότατη ήταν η γιορτή που παρουσίασαν οι μαθητές των τμημάτων της ΣΤ` στην κατάμεστη αίθουσα των εκδηλώσεων. Γονείς, παππούδες, γιαγιάδες,ένθεν κακείθεν, χειροκρότησαν θερμά  τους μαθητές μας στην τελευταία τους παράσταση στο Δημοτικό.
    Οι εξαιρετικές δασκάλες, Αθηνά Σούλιου – Χριστίνα και Ζέτα Ξένου, επέλεξαν πρωτότυπα κείμενα και δρώμενα, τα οποία απέδωσαν άψογα οι μαθητές μας.Μοναδική επίσης ήταν η μουσική επένδυση της εορτής
   Ευχαριστώ θερμά τις  ακούραστες συναδέλφισσες και την  χαρισματική καθηγήτρια της Μουσικής κ. Κατερίνα Δρούγου.  Δούλεψαν πολύ και διέθεσαν προσωπικό χρόνο για να παρουσιαστεί η υπέροχη αυτή γιορτή της αποφοίτησης.

ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ