Επικοινωνία

Δ/νση: Σωκράτους 24, 151 27 Μελίσσια -- Τηλέφωνο: 2108048669 -- e-mail: mail@4dim-meliss.att.sch.gr

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

                                         
Αγαπητά μου παιδιά,

    Η 28η Οκτωβρίου 1940, τιμάται με τη δέουσα επισημότητα σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Το ηρωικό  έπος του 1940, αποτελεί το φάρο της νεότερης ελληνικής ιστορίας μας. Μια μικρή και φτωχή χώρα, λαβωμένη από  ένα παγκόσμιο πόλεμο  και  τη  μικρασιατική καταστροφή, καλείται να αντιμετωπίσει το μηχανοκίνητο Γολιάθ των Ιταλών.
     Ο μελετητής εκείνης της ιστορικής περιόδου θα σταθεί ιδιαίτερα στον ηρωικό αγώνα των Ελλήνων. Η ιδέα της σωτηρίας της πατρίδας θερμαίνει τις  καρδιές τους. Δεν τους λυγίζουν οι αντίξοες συνθήκες, ούτε η αριθμητική υπεροχή του εχθρού. Φαίνεται πως σε ένα πόλεμο η δύναμη του στρατού είναι το γινόμενο του πλήθους επί το Χ. Το Χ φανερώνει το θάρρος, την ανδρεία, το πάθος για την ελευθερία. Με αυτά τα όπλα  οι Έλληνες μαχητές κατόρθωσαν να συντρίψουν τον μέχρι τότε ανίκητο στρατό του Άξονα.
     Η σχολική μας μονάδα, τίμησε τους ήρωες του 1940. Στη φιλόξενη αίθουσα των πολλαπλών χρήσεων του  Σχολείου μας, οι μαθητές της Ε`τάξης μας θύμισαν γεγονότα εκείνης περιόδου. Τα άριστα επιλεγμένα κείμενα και δρώμενα, απέδωσαν με  ξεχωριστό τρόπο τα παιδιά μας, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του πολυπληθούς κοινού.
  Ευχαριστώ από καρδιάς τις υπερδραστήριες δασκάλες των τμημάτων, Ξένου Ζέτα, Κατερίνα Παπανικολάου, Πηνελόπη Βαρθολομαίου, καθώς και τον καθηγητή της μουσικής, κ.Ευάγγελο Ξυπόλυτο για την εξαιρετική εορτή που μας παρουσίασαν.
    Άψογη, επίσης, ήταν η παρέλαση των  των μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων. Μάλιστα  στην  προσφώνησή της η κ. Σιαβελή Ελένη, υπογραμμίζει πως «Τα παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου  Μελισσίων, μας δίνουν τον ιδιαίτερο παλμό της επετείου με τη ζωντάνια και το αγέρωχο  βήμα τους. Τιμούν την Ιστορία μας και τις ένδοξες στιγμές της».
   
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ