Επικοινωνία

Δ/νση: Σωκράτους 24, 151 27 Μελίσσια -- Τηλέφωνο: 2108048669 -- e-mail: mail@4dim-meliss.att.sch.gr

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Οι μαθητές της ΣΤ2 τάξης ερευνούν, μελετούν και μας ενημερώνουν

 

Όταν οι μαθητές γίνονται βοηθοί στο έργο του δασκάλου...

Με αφορμή το μάθημα της Γλώσσας και την ενότητα «Συσκευές» προβληματιστήκαμε στο θέμα της εξέλιξης των καλωδίων τηλεφώνου. Ο μαθητής Κωνσταντίνος Σταθακόπουλος, με δική του πρωτοβουλία ανέλαβε να το μελετήσει και να μας ενημερώσει. Έτσι προέκυψε και η παρακάτω εξαιρετική εργασία.

Εδώ μπορείτε να δείτε την εργασία του μαθητή.

Στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και κατά τη διάρκεια της μελέτης μας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, γεννήθηκε η ιδέα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες των Κρατών Μελών της. Ο μαθητής Σιμόπουλος Θοδωρής,  ανέλαβε και δούλεψε  την παρακάτω ενημερωτική εργασία.
Τέλος, στο μάθημα της Γεωγραφίας και στη μελέτη των παγκόσμιων μνημείων, των ηπείρων του πλανήτη μας, ο μαθητής Παναγιώτης Μπατσής, είχε την ιδέα να μας εκθέσει την προσωπική του συλλογή από κατασκευές lego φτιαγμένες με κόπο και αγάπη. 

Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που αφιέρωσαν χρόνο και δημιούργησαν αυτές τις εξαιρετικές εργασίες. Εξίσου οφείλω να πω κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπόλοιπους μαθητές που υπήρξαν καλοί ακροατές. Μάλιστα, αφού παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις,  έκαναν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις κι ακολούθησε διάλογος, ανταλλαγή απόψεων και πολλά χαμόγελα!!!   

Αυτό άλλωστε σημαίνει σχολική τάξη...



  Η δασκάλα της Στ2 τάξης

 

Ελένη Σιαβελή