Επικοινωνία

Δ/νση: Σωκράτους 24, 151 27 Μελίσσια -- Τηλέφωνο: 2108048669 -- e-mail: mail@4dim-meliss.att.sch.gr

Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Ιχνηλατώντας την ιστορία του τόπου μας

 


Πώς να διδάξεις στα παιδιά ιστορία, αν πρώτα, δεν γνωρίζουν την ιστορία του τόπου τους; Την ιστορία των δρόμων που περπατούν και κάνουν ποδήλατο, την ιστορία των μνημείων που συναντούν στα πάρκα και τις γειτονιές τους, την ιστορία των ανθρώπων, που έζησαν στα ίδια χώματα με αυτά.

Οι Θησαυροί του Α1, λοιπόν, αποφάσισαν να φωτίσουν την ιστορία του τόπου τους για να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο στον οποίο ζουν, για να επαναπροσδιορίσουν την ταυτότητα τους, για να δείξουν σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, για  να μορφώσουν άποψη για όσα συμβαίνουν γύρω τους και  για να διαμορφώσουν συνείδηση και στάσεις ζωής.

Γιατί όπως λέει ο Comenius: « … η γνώση της ιστορίας αποτελεί την ομορφότερη πλευρά  της μόρφωσης, είναι το θεωρείο της ανθρώπινης ζωής.»

Ταυτόχρονα, σκέφτηκαν να παρουσιάσουν τον τόπο τους στους μαθητές της Α΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σιδηροκάστρου Σερρών αλλά και να μάθουν την ιστορία του δικού τους τόπου.

Η δράση έγινε διαδικτυακά, όπου οι μαθητές/τριες του Α1 είχαν την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν με τους μαθητές του σχολείου του Σιδηροκάστρου και να ανταλλάξουν πληροφορίες.

Στον παρακάτω σύνδεσμο ξεδιπλώνεται η ιστορία των Μελισσίων, μέσα από τα μάτια, το νου και τις αισθήσεις των Θησαυρών του Α1.

Η δασκάλα της Α1 τάξης

 

Λίζα Δημητρίου

Σχολικό έτος 2020-21