Επικοινωνία

Δ/νση: Σωκράτους 24, 151 27 Μελίσσια -- Τηλέφωνο: 2108048669 -- e-mail: mail@4dim-meliss.att.sch.gr

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Επίσκεψη της Δ΄ τάξης στο Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων στην Πεύκη


 

Στο κλείσιμο της χρονιάς αυτής, η τελευταία δράση μάς έφερε στην εκπαιδευτική γειτονιά της Πεύκης, στο Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων.

Η δράση αυτή ολοκλήρωσε ένα Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης και καλλιέργειας της Ενσυναίσθησης, που έχει αναλάβει η Δ΄τάξη, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων Ζωής.

Παιδιά με μία «αόρατη» αναπηρία, την κώφωση, που «ακούνε» μέσα από το σώμα τους,  μιλάνε με τα χέρια τους, «φωνάζουν» με την έκφρασή τους, καλοδέχτηκαν τα δικά μας παιδιά επικοινωνώντας μέσα από έναν κοινό δρόμο, που γνωρίζουν όλα τα παιδιά του κόσμου: το παιχνίδι! 

Με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών(κωφών και ακουόντων) και ολόκληρου του υποστηρικτικού προσωπικού (ψυχολόγος, κοινωνική λειτουργός, εργοθεραπεύτρια), τα παιδιά πέρασαν σχεδόν τρεις ώρες, μαθαίνοντας μέσα από το «παιχνίδι», με ποιο τρόπο, πώς, μπορούμε να γεφυρώνουμε κενά, να σηκώνουμε περιοριστικά εμπόδια, να συναντάμε ο ένας/μία,  τον άλλο/η.  

Να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή του Ειδικού Σχολείου, που ακούραστα μας εξηγούσε ό,τι χρειαζόταν και μας άνοιξε την αγκαλιά του, το Σχολείο!

Επειδή το δυναμικό του Ειδικού Σχολείου είναι  ισάριθμο με το πλήθος κάθε Τμήματος της Δ΄τάξης,  η δράση έσπασε «στα δύο».

Από την επίσκεψη του Δ2 και Δ1 οι φωτογραφίες που ακολουθούν.






 
                          Οι εκπαιδευτικοί της Δ΄ τάξης

                                         Μαίρη Γενιτσαριώτη

                                         Μαρία Ηλιοπούλου