Επικοινωνία

Δ/νση: Σωκράτους 24, 151 27 Μελίσσια -- Τηλέφωνο: 2108048669 -- e-mail: mail@4dim-meliss.att.sch.gr

Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Τα νέα Πρωτόκολλα COVID-19 στα σχολεία

Αγαπητοί γονείς,

Χριστός ανέστη! Χρόνια πολλά με υγεία!

    H εκπαιδευτική μας μονάδα θα ανοίξει μετά τις διακοπές του Πάσχα την Τρίτη 3 Μαϊου με νέο πρωτόκολλο, σύμφωνο με τη διεθνή τάση αποκλιμάκωσης των μέτρων κατά της COVID-19, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών, ενώ θα εξακολουθήσουν να διατηρούνται σε ισχύ μέτρα που ανακοινώνονται με Κοινή Υπουργική Απόφαση. 
 
   Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στα σχολεία: Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού, τα ξεχωριστά διαλείμματα κ.λ.π. 
 
   Δεν θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (self test) για προσέλευση στη σχολική μονάδα από μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) - Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.).
 
  Στην περίπτωση που μαθητής/τρια διαγνωστεί με covid-19, θα εφαρμόζεται άμεσα έλεγχος σε όλους τους μαθητές/τριες του τμήματος, με δύο αυτοδιαγνωστικά (self) test την πρώτη (1η)  και την τέταρτη (4η) μέρα, και τα αποτελέσματα από τον έλεγχο θα δηλώνονται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr. 
 
Ο μαθητής/τρια κρούσμα θα επιστρέφει στο σχολείο, εφόσον είναι αρνητικός, μετά την πάροδο τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού.
 
Καλή επάνοδο!